December 3, 2011

Ķirbja pankūkas



(sanāk visnotaļ daudz, 4-5 cilvēkiem)
1,5 gl piena
1 gl ķirbja biezeņa
1 ola
2 ēdamk eļļa
2 gl miltu
3 ēdamk cukura
2 tējk cepamā pulvera
1 tējk sodas
1 tējk maltu piparu
1 tējk kanēļa
1/2 tējk malta ingvera
1/2 tējk sāls

Novāra ķirbi, atdzesē un sablenderē.
Bļodā sajauc ķirbi, pienu, jau ar dakšiņu atsevišķi sakultu olu, eļļu.

Citā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri un sodu (man sodas nebija, bet vienalga sanāca gaisīgas) un garšvielas. Miltu maisīju ma daļām pievieno ķirbim un kārtīgi sajauc. (Iespējams, vajag mīklu pagaršot, jo es pievienoju vēl 3 ēdamk cukura un vēl mazliet garšvielas.)

Cep uz vidēji liela uguns. Pasniedz kopā ar medu.

No comments:

Post a Comment