Smilšu mīklai:
125 gr sviesta
75 gr cukura
1 ola
250 gr miltu
1/2 tējk cepamais pulveris
Pildījumam:
350 gr ķirbja biezeņa
150 gr cukura
1/2 tējk malta ingvera
1/2 tējk malta muskatrieksta
1 tējk kanēļa
3 olas
200-250 ml saldā krējuma
Ķirbi novāra un sablenderē. Ļauj atdzist.
Samīca mīklas sastāvdaļas un liek aukstumā.
Kad ķirbja masa atdzisusi, piejauc sakultas olas, garšvielas, saldo krējumu un cukuru, samaisa, lai būtu viendabīga masa.
Mīklu liek apaļā veidnē (26 - 28 cm diametrs), virsū lej ķirbja masu. Cep 45 minūtes 180 grādu temperatūrā.
No comments:
Post a Comment