1 gl miltu
2/3 gl cukura
1 ēdamk cepamā pulvera
2 olas
200 gr melnās šokolādes
100 gr mandeles
1 apelsīna miziņa
Ieslēgt cepeškrāsni (180 grādi).
Mandelēm noņemt miziņu -> apliet mandeles ar verdošu ūdeni, mazliet ļaut tajā pamirkt un pēc tam dvielī spēcīgi norīvēt (var pirkt jau notīrītas mandeles, izmantot ar visu miziņu vai arī to notīrīt pašam).
Bļodā izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, cukuru, šokolādes gabaliņus un smalki sarīvētu viena apelsīna miziņu. Ar dakšiņu viegli sakut olas, pievienot miltu, šokolādes un mandeļu maisījumam. Kārtīgi samaisīt.
Mīklu klāj vienmērīgi, 1-1.5 cm biezumā uz plāts uz kuras pirms tam izklāts cepampapīrs. Censties mīklu izkārtot taisnstūra/kvadrāta formā, nolīdzināt ar karoti, kura samērcēta ūdenī.
Cept 20 minūtes. Ar nazi sagriezt nelielos gabaliņos un cept vēl 10 minūtes.
No comments:
Post a Comment