December 1, 2011

Lēcu un kastaņu sautējums



5-7 šampinjoni
1 sīpols
1 burkāns
1 selerijs
2 ķiploka daiviņas
1 glāze zaļās lēcas
2 glāzes ūdens
1/2 glāze vārītu (vai ceptu) kastaņu
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
laura papa
timiāns
sāls, pipari
100 gr rīvētas parmizāna siers
svaigi pētersiļi

Kastaņiem ar asu nazi iegriež "x" tā, lai čaula tiktu pārgriezta. Liek mazā ūdens daudzumā vārīties/sautēties minūtes 15-20. Pēc tam ņem 2-3 kastaņus (vairāk ne, lai neatdziest, jo atdzisušus grūtāk notīrīt) un ar asu nazi notīra gan virsējo čaulu, gan apaksā esošo apvalku.

Pannā apcep sīpolu, šampinjonus, burkānu, seleriju un sautē kamēr mīksts (10-15 min). Pievienot ķiploku un pasautēt vēl minūti.

Katliņā liek lēcas, dārzeņus no pannas, balzamiko etiķi, lauru lapu, timiānu, pievieno sāli, piparus, ūdeni un uz mazas uguns liek vārīties, kamēr lēcas mīkstas. Kad gatavs, pievieno aptuveni uz pusēm sagrieztus kastaņus (var arī smalkāk) un parmizāna sieru. Pasniedz pārkaisītu ar smalki sagriestiem pērtersiļiem.

No comments:

Post a Comment