6 porcijas / 1 litrs eggnoga:
0.5 l piena
1 + 1/4 tējk vaniļas ekstrakta
1/2 tējk malta kanēļa
1/4 tējk malta muskatrieksta
2 tējk veselu krustnagliņu
6 olas dzeltenumi
150 gr cukura
300 gr gaišā ruma (es izmantoju tikai pusi no noteiktā daudzuma)
0.5 l saldā krējuma (labāk 10%)
Katliņā ar biezu pamatni ielej pienu, pievieno 1/4 tējk vaniļas ekstrakta, kanēli, krustnagliņas un uz nelielas uguns karsē, kamēr sāk vārīties, aptuveni 5 minūtes.
Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru. Lēnām olu masai pievieno karsto piena un garšvielu maisījumu. Tad lej visu atpakaļ katliņā un uz vidēja uguns maisot karsē vēl 3 minūtes vai kamēr masa sāk biezēt (neļaut vārīties). Izņem krustnagliņas un ļauj stundu atdzist.
Pievieno saldo krējumu, rumu (ar rumu uzmanīgi, labāk pagaršot stiprumu), 1 tējk vaniļas ekstrakta un muskatriekstu. Atstāt ledusskapī uz nakti.
No comments:
Post a Comment