January 23, 2012

Sīpolu zupa



2 kg sīpolu
2 l liellopu buljona
300 ml sarkanvīna
2 ēdamk brūnā cukura
2 ēdamk vorčestera mērces
1 - 2 ēdamk tomātu pastas
sāls, pipari

Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm, sagriež šķēlītēs un pārgiež vēlreiz uz pusēm. Pa daļām apcep olīveļļā kamēr zeltaini brūni. Ieliek lielā katlā, pievieno sarkanvīnu, cukuru, vorčestera mērci un tomātu pastu. Uz nelielas uguns sautē stundu vai pusotru (regulāri apmaisa). Pievieno karstu buljonu un vāra vēl pusstundu. Gatavs!

Pasniedz kopā ar čedara vai parmizāna siera karstmaizēm.

Recepte no: http://www.maltite.lv/2011/09/sipolu-zupa.html

No comments:

Post a Comment