September 5, 2011

Lēcu kotletes



1 gl lēcas (iepriekš izmērcētas), var ņemt gan zaļās, gan sarkanās lēcas
1/2 gl ūdens
1/2 gl rīvmaizes
2 vidēji sīpoli
2-3 ķiploka daiviņas
pētersiļi, dilles (selerijs, u.c. zaļumi pēc pašu gaumes)
sāls, pipari

Lēcas iepriekš izmērcē, nolej nost šķidrumu, liek blenderī. Klāt pievieno 1/2 gl svaigu ūdeni, sagriestu sīpolu, ķiploku, zaļumus, sāli, piparus. Visu kopā sablenderēt. Pievienot rīvmaizi (ja gadījumā masa ir pārāk šķidra, var pievienot vēl mazliet rīvmaizi. Bet būtībā vispirms pagaidīt - jau pievienotā rīvmaize uzsūks lieko šķidrumu). Cept kā visparastākās kotletes.

Mērcei: sablenterē 1/2 avokado ar 1/2 glāzi jogurta bez piedevām, 1 ķiploka daiviņu, sāli pievieno pēc garšas.


No comments:

Post a Comment