650 gr burkānu
150 gr sarkano lēcu
1 sīpols
2-3 ēdamk ķimenes
1 l dārzeņu buljona vai ūdens
125 ml saldā krējuma
1/4 tējk čili
1-2 ēdamk sviesta
sāls, pipari
pasniedz kopā ar pētersiļiem, grauzdiņiem, utt
Katlā apgrauzdē ķimeņu sēklas, vienu ēdamkaroti atliek malā. Tālāk tajā pašā katlā, sviestā apcept sīpolu, čili, sarīvētus burkānus un lēcas. Pievieno buljonu vai ūdeni un pagaida kamēr sāk vārīties, tad samazina uguni un ļaut vēl vārīties 15 minūtes vai kamēr viss mīksts. Noņem no uguns, pievieno saldo krējumu un visu sablenderē. Liek atpakaļ uz plīts, lai uzmet burbuli. Pēc garšas pievieno sāli.
Pasniedz kopā ar atlikušo ēdamkaroti grauzdētu ķimeņu, pētersiļiem, grauzdiņiem, utt
No comments:
Post a Comment