August 4, 2010

Vēja kūkas



Mīklai:
1 gl ūdens
1 gl kviešu miltu
100 gr sviesta
5 olas
šķipsniņa sāls

Saldais pildījums:
paciņa saldā krējums 35%
paciņa biezspiena
cukurs un kokosa skaidiņas

Sāļais pildījums:
100 gr auksti kūpināta laša
100 gr mājas siera
50 gr krējuma
dilles un citrons

Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot uzreiz ber visus miltus, maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.

Mīklu liek konditorejas maisiņā un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas kūciņas. Cep 175 temp. aptuveni 30 min. NEATVĒRT cepeškrāsns durtiņas.

No comments:

Post a Comment