May 24, 2010

Šokolādes cupcakes



Mīklai:
50 gr kakao
240 ml karsta ūdens
175 gr miltu
2 tējk cepamais pulveris
0,5 tējk sāls
113 gr sviesta
200 gr cukura
2 lielas olas
2 tējk vanilla

Cream cheese glazūra:
113 gr filadelfijas siera bez garšas
113 gr mascarpone siera
0,5 tējk vanilla
60 gr cukura
180 ml putukrējuma

Sasildīt cepeškrāsni (190 grādi).
Pakāpeniski sajaukt kakao ar karstu ūdeni.
Citā traukā sajaukt miltus ar cepamo pulveri un sāli.
Ar mikseri sajaukt sviestu, cukuru, pa vienai pievienot olas, vanillu. Pievienot miltus, tad atdzisušo kakao masu.
Sapildīt mufina formiņas (2/3), cept 16 - 20 min.

Cream cheese glazūra:
Sakult filadelfijas un mascarpone sieru, pievienot vanillu un daļu pūdercukura. Atseviškā trauka saputo putukrējumu ar atlikušo daļu pūdercukura, ātri un maigi pievieno sieru masai.

No comments:

Post a Comment