Mīklai:
200 gr sviesta vai margarīna
4 olas
1 gl cukura
1/2 gl skāba krājuma
300 g piparkūkas
1 gl valriekstu
cepamais pulveris
Krēmam:
3/4 gl cukura
2 olas
400 gr sviesta
kakao
2 ēdamk konjaks vai mandeļu liķieris
tumšā šokolāde
čili
ievārījums un mandeļu skaidiņas
Margarīnu vai sviestu ar lielāko daļu cukura puto, pievienojot pa vienam olu dzeltenumam. Pēc tam pieliek sarīvētas/sablenderētas piparkūkas, sasmalcinātus riekstus, skābo krējumu, cepamo pulveri un beigās iecilā ar atlikušo cukuru saputotus olu baltumus. Cep atsevišķi 3 ripas. Starp tām pilda kakao krēmu (pa virsu uzkaisa apgrauzdētas mandeļu skaidiņas) un ievārījumu. Tortes malas un virsmu noformē ar kakao krēmu.
Kakao krems: no 1/2 glāzes ūdens un 3/4 gl cukura vāra sīrupu, lēnām pievieno 2 sakultas olas. Saputo 400g sviesta, pievieno tam atdzisušo masu, tad pieliek pēc garšas kakao un pielej 2 ēdamk konjaku vai liķieri un mazliet čili. Tai daļai krēma ar kuru noformē tortes virsmu var pievienot izkausētu tumšo šokolādi.
No comments:
Post a Comment