Pildījumam:
4 sīpoli
4 sarkanās paprikas
350 g feta siera
2 ēdamk svaigas piparmētras
2 olas
Filo mīklai:
5 gl miltu
3/4 gl karsta krāna ūdens
1/2 citrona
1 tējk ekstra virgin olīveļļas
1 tējk baltā vīna etiķa
4 sarkanās paprikas
350 g feta siera
2 ēdamk svaigas piparmētras
2 olas
Filo mīklai:
5 gl miltu
3/4 gl karsta krāna ūdens
1/2 citrona
1 tējk ekstra virgin olīveļļas
1 tējk baltā vīna etiķa
Eļļa cepšanai, ķimenes un sezama sēkliņas rotāšanai
Filo mīkla: bļodā ieber 3 gl miltus, miltu vidū izveido bedrīti, kurā ielej pārējās sastāvdaļas. Samaisa līdz vienmērīgai masai (tas ir iespējams!). Kad masa gatava, ar rokām papildus vēl pamīca uz galda virsmas.
Pildījums: sagriež sīpolus, papriku. Apcep vok pannā 7-8 minūtes. Masu sajauc ar fetas sieru un sasmalcinātām piparmētrām.
Filo mīklu sadala nelielos porciju gabaliņos. Katru mīklas gabaliņu ar mīklas rulli izrullē papīra biezuma loksnēs (rullēšanas procesā izmanto atlikušās 2 glāzes miltu kaisīšanai uz virsmas un ruļļa). Loksnes sagriež aptuveni 5 cm platās un 20 cm garās strēmelēs. Katru strēmeli nosmērē ar sakultu olu. Vienā mīklas galā liek aptuveni ēdamkaroti pildījuma, pārloka ar mīlku, veidojot trijstūri. Esošo trijstūri loka tālāk, pakāpeniski aizverot visas malas. Trijstūra virsmu apsmērē ar olu un pārkaisa ar ķimenēm un/vai sezama sēkliņām.
Vok pannā ielej 1/2 pudeli eļļu, uzkarsē un liek cepties sagatavotās paprikas, feta siera kabatiņas. Cep no abām pusēm, kamēr paliek zeltaini brūnas.
No comments:
Post a Comment