February 15, 2010

Ogu pīrāgs


Mīklai:
2 1/4 glāzes miltu
1 ēdamk cukura
1/2 tējk sāls
175g sviesta
6 ēdamk auksta ūdens

Drupačām:
6 ēdamk brūnā cukura
6 ēdamk mandeles
6 ēdamk sviesta (~ puse paciņas)
5 ēdamk auzu pārslas
5 ēdamk miltu

Pildījumam:
1 glāze cukura
1/4 glāze kartupeļu miltu
2 ēdamk citrona sulas
5 glāzes (~ 1kg) svaigu vai saldētu ogu

Mīkla: sajaukt miltus, cukuru, sāli, izkausētu sviestu, pievienot aukstu ūdeni līdz mīkla kļūst mikla. Savelt mīklu kukulītī, partīt ar plēvi un nolikt aukstumā uz vienu stundu.

Drupačas: sajaukt sasmalcinātas mandeles ar cukuru, sviestu, auzu pārslām un miltiem. Nolikt aukstumā.

Pildījums: sajaukt cukuru ar citrona sulu un ogām. Atļaut mazliet pastavēt. Noliet no ogām atdalījušos sulu, pašās beigās pievienot kartupeļu miltus.

Pannas veidnē ieliek mīklu, ieliek ogu pildījumu un mīklas malas mazliet noloka uz leju. Pa virsu veido mazas drupačiņas. Cep 200°C temperatūrā aptuveni 1 stundu (kamēr drupačas un mīkla paliek zeltīti brūna, ogu masa sāk mazliet burbuļot). Atdzesēt 3 stundas vai ēst karstu kopā ar saldējumu (vienīgais tad ogas vēl nav sarecējušas un īsti netur formu).

No comments:

Post a Comment