1,5 kg gaļa (lielopu gaļa, cūkgaļa, jēra gaļa)
1 kg rīsu
600 g burkānu
500 g sīpolu
1 ēdamk kumina
1 ēdamk barbarisa
1/2 ēdamk kurkuma
1 ķiploks
malti sarkanie un melnie pipari
sāls, eļļa
Sagriež sīpolus, burkānus un gaļu. Palielā eļļas daudzumā apcep sīpolus. Kad sīpoli zeltaini brūni, pievieno gaļu un kopā apcep. Pievieno burkānus un sautē visu minūtes 5 - 7 (katliņam neuzliekot vāku). Pievieno visas garšvielas.
1 kg rīsu
600 g burkānu
500 g sīpolu
1 ēdamk kumina
1 ēdamk barbarisa
1/2 ēdamk kurkuma
1 ķiploks
malti sarkanie un melnie pipari
sāls, eļļa
Sagriež sīpolus, burkānus un gaļu. Palielā eļļas daudzumā apcep sīpolus. Kad sīpoli zeltaini brūni, pievieno gaļu un kopā apcep. Pievieno burkānus un sautē visu minūtes 5 - 7 (katliņam neuzliekot vāku). Pievieno visas garšvielas.
Pievieno ūdeni tā, lai tas nosedz gaļu, un visu kopā uz nelielas uguns sautē minūtes 35 - 40.
Aukstā ūdenī noskalo rīsus un pievieno gaļai, BET nemaisa. Pievieno karstu ūdeni tā, lai ūdens rīsus nosegtu aptuveni 2 cm. Pievieno sāli. Vāra līdz tam brīdim, kamēr rīsi uzsūc visu šķidrumu. Kad gatavs, katliņa centā ievieto veselu ķiploku. Apkārt, it kā veidojot zieda zīmējumu, izveido caurumus, lai iznāk tvaiks (joprojām rīsus un gaļu nemaisa). Katlam uzliek vāku un visu atstāj uz 20 - 25 minūtēm.
Visu samaisa un plovs ir gatavs!
http://www.say7.info/cook/recipe/118-Plov.html
No comments:
Post a Comment