400 gr puķkāposta
mazs brokolis
ēdamkarote sviesta
1 sīpols
1 purava baltā daļa
ēdamkarote miltu
750 ml piena
1-2 ēdamk kausētā siera (pēc vēlmes)
sāls, pipari, malts muskatrieksts
Sagriež puķkāpostu un brokoli, liek katlā vārīties, klāt pielejot 100 ml ūdens (tā lai puķkāposti un brokoļi būtu nosegti, ja ūdens ir pa maz, tad pielej klāt pienu). Pagaida kamēr sāk varīties, tad samazina uguns lielumu un vāra kamēr puķkāposti mīksti. Visu sablenderē.
Pannā izkausē sviestu un viegli apcep sasmalcinātu sīpolu un purava bato daļu. Uzlikt vāku un mazliet pasautēt. Kad viss mīksts, pievieno miltus un mazliet patur uz uguns. Pannu noņem no uguns un pievieno kausēto sieru un atlikušo pienu, kārtīgi izmaisa un liek atpakaļ uz uguns kamēr uzmet pirmo burbuli (visu laiku turpina maisīt).
Pievieno sablenderētajai puķkāpostu-brokoļu masai un pievieno garšvielas (sāli, piparus, muskatriekstu). Ja nu gadījumā biezzupa ir pārāk bieza pievieno vēl pienu vai saldo krējumu (bet tad atkal jāliek uz plīts, kamēr uzmet pirmo burbuli). Pasniedz kopā ar grauzdiņiem.
No comments:
Post a Comment