April 6, 2012

Burkānkūka


1 gl miltu
1 gl cukura
1 tējk cepamā pulvera
1/2 tējk cepamās sodas
1 tējk sāls
2 olas
1,5 gl uz vidējās rīves sarīvēti burkāni
1/3 gl olīveļļas
pekānrieksti
lazdu rieksti

Glazūra:
1/3 gl sviesta
1 gl pūdercukura
1 ēdamk brendija vai liķiera
1 tējk ūdens

Bļodā samaisa miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli.
Atsevišķā bļodā viegli saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu, pekānriekstus un sarīvētus burkānus. Pievieno miltu maisījumu. Mīklu izklāj 20x28 cm lielā plātnē, kas izklāta ar cepampapīru.

Cep 30 - 35 minūtes 200 grādu temperatūrā vai kamēr virskārtai veidojas garoziņa. Atdzesē.

Glazūra - nelielā katliņā izkausē sviestu. Noņem no uguns, pievieno pūdercukuru un brendiju. Kārtīgi samaisa, pievieno tējkaroti ūdens un liek atpakaļ uz uguns līdz pirmajam burbulim.

Atdzesētai kūkai pārlej pāri glazūru, dekorē ar lazdu riekstiem.
NB! Kūku ir ieteicams cept pāris dienas pirms ēšanas (noslēgtu ar pārtikas plēvi var uzglabāt gan ledusskapī, gan sausumā).

No comments:

Post a Comment