Aptuveni 6 porcijas:
0.25 l piena
0.25 l saldā krējuma
70 gr cukura
2 paciņas vaniļas cukura
6 olu dzeltenumi
4 ēdamk cukura
Pienu, saldo krējumu, sukuru un vaniļas cukuru liek katliņā un uz lēnas uguns vāra. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus. Uzkarsēto pienu lēnām lej olu masā un samaisa. Piepilda creme brulee trauciņus un ūdens peldē (trauciņus novieto uz cepampannas ar augstām sānu malām un ielej pannā ūdeni, tā lai trauciņu 1/3 būtu ūdenī) cep 45 minūtes (150 grādu temperatūrā). Atdzesē.
Karameles veidošanai ir vajadzīga gāzes pistole, ja tādas nav, tad var, piemēram, izlīdzēties šādi: uz cepešpannas izklāj cepamo papīru uz kuras uzzīmē mazliet mazāka izmēra apļus kā brulee trauciņi. Šos apļus noklāj ar brūnā cukura kārtiņu, liek cepeškrāsnī kamēr cukurs izkūst, atļauj tam atdzist un tad novieto uz creme brulee.
No comments:
Post a Comment