September 12, 2010

Meksikāņu šokolādes pīrāgs



Mīklai:
1,5 glāze miltu
1 glāze cukura
1/2 glāze kakao pulvera
2 tējk kanēļa
1 tējk cepamā pulvera
1/4 tējk kajēnas vai čili piparu
1/4 tējk sāls
2 ēdamk olīveļļas
1 ēdamk balzāma etiķa
1 ēdamk vaniļas ekstrakta (vai nelielu paciņu vaniļas, vaniļas cukura)
1 gl auksta ūdens

Glazūrai:
2/3 glāzes pūdercukura
1/3 glāzes kakao pulvera
2-3 ēdamkarotes ūdens
vai
100 gr šokolādes
100 gr saldā krējuma (10%)

Uzsildīt cepeškrāsni - 180 grādi.
Samaisa visas sastāvdaļas, cep 25-30 minūtes. Mazliet atdzesēt (10 min), izņemt no formas un uzliet glazūru.

Garšīgākais glazūras variants: uz lēnas uguns 100 gr 10% saldā krējuma izkausē 100 gr šokolādes.

No comments:

Post a Comment