September 12, 2010
Meksikāņu šokolādes pīrāgs
Mīklai:
1,5 glāze miltu
1 glāze cukura
1/2 glāze kakao pulvera
2 tējk kanēļa
1 tējk cepamā pulvera
1/4 tējk kajēnas vai čili piparu
1/4 tējk sāls
2 ēdamk olīveļļas
1 ēdamk balzāma etiķa
1 ēdamk vaniļas ekstrakta (vai nelielu paciņu vaniļas, vaniļas cukura)
1 gl auksta ūdens
Glazūrai:
2/3 glāzes pūdercukura
1/3 glāzes kakao pulvera
2-3 ēdamkarotes ūdens
vai
100 gr šokolādes
100 gr saldā krējuma (10%)
Uzsildīt cepeškrāsni - 180 grādi.
Samaisa visas sastāvdaļas, cep 25-30 minūtes. Mazliet atdzesēt (10 min), izņemt no formas un uzliet glazūru.
Garšīgākais glazūras variants: uz lēnas uguns 100 gr 10% saldā krējuma izkausē 100 gr šokolādes.
Etiķetes:
kūkas un tortes,
pīrāgi,
šokolāde
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment