September 16, 2010

Gaileņu risotto


(4 personām)
320 gr risotto rīsu
200 gr (var pat vairāk) sēnes
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
maza buntīte pētersiļu
piciņa sviesta
100-150 ml baltvīna
500-600 gaļas buljona
30 gr parmezāna (var izmantot jebkuru citu sieru, kas pacietāks)
sāls, pipari

Sīpolus apcep sviestā. Tajā pašā pannā pievieno rīsus un mazliet apbrūnina. Pievieno vīnu, ļauj iztvaicēt. Pa daļām lej buljonu un uz lēnas uguns tvaicē rīsus.

Paralēli nelielā sviesta piciņā apcep sēnes, pievienojot ķiploku, sāli, piparus. Kad gatavs pievieno sasmalcinātus pētersiļus.

Neilgi pirms risotto gatavs, rīsiem pievieno sēnes, ļauj vēl mazliet pastāvēt.

Liek uz šķīvja un pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru.

No comments:

Post a Comment