September 16, 2010

Auzu pārslu, brūkleņu pīrāgs



1 gl auzu pārslu
100 g cukura
50 g sviesta
----
3 olas
100 g cukura
3/4 gl ūdens
2 gl miltu
1 tējk cepamā pulvera
1 gl ogu

Uz pannas apgrauzdē auzu pārslas ar 100 gr cukuru un 50 gr svietu, kamēr kļūst zeltaini brūnas.

Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumiem pievieno cukuru, ūdeni, pēc tam pievieno miltus, cepamo pulveri.
Sakuļ olas baltumu stingrās putās. Tad mīklai pievieno auzu pārslas (atdzesētas) un uzmanīgi iemaisa saputotu baltumu un ogas.
Cep 200°C apmēram 30-40 minūtes.

Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.

No comments:

Post a Comment