500 gr maskarpone (var arī izmantot 1/2 filadelfijas siera, 1/2 maskarpone)
200 ml pūdercukura
100 ml kama miltu
1 tējk vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma (35%)
150 gr dāmu pirkstiņu cepumu
200 ml labas, stipras kafijas
pēc pašu gaumes var pievienot arī liķieri
1 ēdamk kakao
Sajaukt maskarpone, pūdercukuru un kama miltus. Ar mikseri saputot salso krējumu, pievienot vaniļas cukuru. Uzmanīji pievienot putukrējumu maskarpones masai.
Dāvu pirkstiņus pa vienam, ļoti ātri iemērc kafijā (pietiek, ja kafijā tiek tikai viena cepuma puse) un nokrata lieko šķidrumu. (Ja tiek izmantots liķieris, tad 2 ēdamk liķiera pievieno kafijai). Cepumus kārto traukā (visērtāk, ja trauks ir četrkantains ar augstām malām). Kad pamatne ir nosegta ar cepumiem, virsū liek 1/2 maskarpones-putukrējuma masu, tad atkal dāmu pirkstiņus un atlikušo maskarpones-putukrējuma masu. Pārkaisa ar kakao. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti, lai viss ievelkas.
No comments:
Post a Comment