1 liels sīpols
100 gr piens
8 - 10 šķēles bekona
1 ola
1 ēdamk sviests
sāls, pipari, lauru lapa (sasmalcināta)
Ieslēdz cepeškrāsni (200 grādu temperatūra).
Uz pannas apbrūnina bekonu. Var sagriezt smalkos gabaliņos un pievienot kartupeļu masai vai arī atstāt vēlākam laikam, kad kugelis jau ir gatavs un pasniegt atsevišķi.
Kartupeļus sarīvē uz smalkas rīves un notecina lieko šķidrumu atsevišķā bļodā. Šķidrumam ļauj nostāvēties, uzmanīgi nolej un nosēdušos kartupeļu cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Smalki sagriež sīpolu, ar dakšiņu viegli saķuļ olu, uzkarsē pienu un visu piejauc kartupeļu masai. Pievieno garšvielas un visu rūpīgu samaisa.
Ar sviestu ietauko veidni. Kugeli cep aptuveni stundu vai kamēr zeltīti brūns.
No comments:
Post a Comment