July 12, 2012

Gaspačo


Aptuveni 6-8 porcijas:
6 tomāti (ideāli - noņemt miziņu)
1 sarkanais sīpols
1 gurķis (bez sēklām)
1 paprika
2 selerija kāti
1-2 ēdamk smalki sagriezta svaiga pētersiļa
2 ēdamk smalki sagriezti lociņi
1 ķiploka daiviņa
1/4 gl sarkanvīna etiķa
1/4 gl olīveļļas
2 ēdamk citrona sulas
2 tējk cukura
sāls, pipari pēc garšas
6 pilieni Tabasko mērces (var arī iztikt)
1 tējk Vorčesteršīra mērces
3-4 gl tomātu sulas

Visu sablenderē, lai veidojas vienmērīga konsistence. Lej plastmasas, māla (bet NE metāla) traukā, uzliek vāku un ļauj uz pāris stundām (vai uz nakti) ledusskapī ievilkties.

No comments:

Post a Comment