January 13, 2011

Ziemassvētku šķiņķis


3-4 kg cūkas šķiņķa
sinepes
ķiploks
glazūrai:
100 gr maigu sinepju
1 ola
100 gr rīvmaizes
rotājumam:
veselas krustnagliņas

Šķiņķi apsmērē ar sinepēm, ar nazi izdur caurumiņus, kuros ievieto ķiploku. Tur istabas temperaturā dažas stundas pirms cepšanas.

Iedur gaļas termometru gaļas biezākajā vietā (ne pārak tuvu kaulam, ja tāds ir). Cep 125 grādus karstā cepeškrāsnī, kamēr termometrs rāda 70-80 grādus. Cepšanas laku rēķina 60-70 minūtes uz kilogramu. Šķiņķis gatavs ir jau 70 grādos, bet mīksts un irdens tas ir 80 grādos.

Samaisa glazūras sastāvdaļas un uzklāj uz šķiņķa, apcep šķiņķi vēl 125 grādu temperatūrā 10-15 minūtes, kamēr virsa ir zeltīti brūna. Rotā ar krustnagliņām (sasprauž iekšā ornamentu).

No comments:

Post a Comment