October 8, 2010

Siera cepumi



200g trekna siera (Holandes vai Krievijas)
200g sviesta (iesaku neaizvietot ar margarīnu)
250g miltu
naža gals čili pulvera
naža gals sāls (ja siers sāļš var nepievienot)

Sviestu (itabas temperatūrā) samīca ar sarīvētu sieru līdz viendabīgai konsistencei, pamazām mīcot pievieno 200g miltu un garšvielas. Ja siers īpaši trekns var pievienot nedaudz vairāk miltu (kopā ne vairāk par 250g), miltu daudzums ir pietiekams, kad mīkla pārstāj lipt pie bļodiņas sienām.

No mīklas pa gabaliem uzrullē desiņas, sagriež gabaliņos un veido pusloku - radziņus.

Paplāti nedaudz apkaisa ar miltiem (lai cepumi nelīp). Cep mērenā karstumā ~20 min, līdz radziņi kļūst zeltaini brūni.

No comments:

Post a Comment