October 8, 2010

Siera kūka



Pildījumam:
200 gr toorjuust (krējumsiers) vai mascarpone
100 gr baltā šokolāde
100 ml salds krējums
20 gr cukurs
2 tējk vaniļas cukurs
2 tējk želatīns
ogas

Bļodā sajauc sviestu, cukuru. pievieno pusi miltu, sadrupinātas / sablenderētas mandeles. pievieno atlikušos miltus un visas mandeles. izveido mīklas bumbu, liek pārtikas plēvē un pusstundu patur ledusskapī.

Pildījums: 2 tējkarotes želatīna sajauc ar 6 tējkarotēm auksta ūdens, atstāj uzbriest. Mascarponi vai filadelfijas sieru, vai kādu citu "toorjuust" sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno (mazliet padzesētu) ūdenspeldē izkausētu balto šokolādi. Tajā pašā ūdens peldē izkausē želantīnu, pievieno siera masai. Uzputo putukrējumu un iemaisa siermasā.

Kad pamats ir pavisam atdzisis - siermasu liek pāri un pārber ar ogām (mellenēm, brūklenēm, u.c.). Ļaut vēl kādu laiku pastāvēt ledusskapī.

recepte: maltite.blogspot.com

No comments:

Post a Comment