March 3, 2010

Boršs ar melnajām plūmēm

300 g kāpostu
400 g bietes
2 - 3 burkāni
2 - 3 kartupeļi
1,5 l gaļas buljona
1 sīpols
60 g tomātu pastas
3 tomāti
1 sarkanā paprika
80 g melnās plūmes
3 - 4 daiviņas ķiploka
sāls, pipars, lauru lapas
1/2 citona sulas un/vai tējkarote cukura
zaļumi
skābs krējums

Kopā ar gaļas buļjonu vāra sagrieztus kartupeļus un kāpostu. Man gatava buljona nebija, tāpēc ņēmu talkā ūdeni un aptuveni 400 g lielopu strogonovu. Pievienot lauru lapas un melnos piparus.

Citā katliņā eļļā apcep sagrieztu sīpolu un sarīvētus burkānus, pievieno sarīvētu bieti, sagrieztu papriku, tomātus, tomātu pastu un melnās plūmes. Visu kopā pasautē. Kad viss gandrīz gatavs, pievieno ķiploku.

Kad sautētie dārzeņi ir mīksti, pievieno tos gaļas buljonam (arī kartupeļi un kāposti jau ir gatavi). Pievieno zaļumus (dilles, pētersiļus). Ja zupa pasalda (man nebija svaigas sarkanās paprikas, tāpēc izmantoju žāvēto, kas deva visnotaļ saldu garšu), var pievienot 1/2 citrona sulas, ja šķiet paskāba, tad saldumam pēc garšas pievieno cukuru. Visam ļauj pāris minūtes pastāvēt.

Kā jau visas biešu zupas, ēd kopā ar skābo krējumu.

No comments:

Post a Comment