March 2, 2011

Cūkgaļa franču gaumē


cūkgaļas karbonāde, lai pietiktu 3,4 porcijām (klāt jābūt arī mazliet tauciņam)
aptuveni 250 gr skāba krējuma
2-3 sīpoli
150-200 gr rīvēta siera
sāls, pipari

Karbonādi sagriež šķēlēs vai gabaliņos un liek cepamtraukā, kas paredzēts cepeškrāsnij. Apkaisa ar sāli, pipariem. Virsū liek ripās sargriestus sīpolus. Bagātīgi visu pārziež ar skābu krējumu (krējuma vietā, protams, var izmantot arī majonēzi), apkaisa ar rīvētu sieru. Cep 200 grādu temperatūrā kamēr gaļa mīksta un siers zeltaini brūns (aptuveni 20-25 minūtes). (foliju neizmantoju.)

No comments:

Post a Comment