December 30, 2010

Magoņmaizītes, ķimeņmaizītes un pīrāgi (rauga mīkla)



0,5 l piena
150 gr margarīna
5 ēdamk eļļas
3 ēdamk skāba krējuma
50 gr rauga (parastā, ne sausā)
sāls, cukurs
~800 gr miltu (skatās pēc vajadzības)

Magoņmaizītēm:
magones
cukurs
ola
sviets

Ķimeņmaizītēm:
ķimenes
sviests
ola
sāls

Raugu sajauc ar cukuru. Katliņā uzsilda pienu, pievieno margarīnu, eļļu un krējumu.
Lielā bļodā siltam (ne karstam) piena maisījumam pievieno daļu miltus, kad mīklas konsistence ir kā pankūku mīklai, pievieno raugu, pēc tam atlikušos miltus. Atstāj uzrūgt.

Magoņmaizītes: viegli izviļā platu "desu", mazliet atļauj pastāvēt, tad nosmērē ar sakultu olu. Noklāj ar sviesta vai margarīna piciņām, bagātīgi apkaisa ar magonēm un cukuru. Sarullē, sagriež 2-3 cm resnos gabaliņos un liek uz plāts, sāniņus mazliet atliecot no viduča. Uzmanīgi nosmerē ar sakultu olu.

Ķimeņmaizītēm: izviļā mazas piciņas, atstāj uz pannas mazliet pastāvēt. Ar pirstu iespiež bedrīti, nosmērē ar olu, ieliek svieta piciņu, pārkaisa ar sāli un ķimenēm.

No comments:

Post a Comment